loading

ΦΙΛΤΡΑΝΣΗ

Επικοινωνία:
Ωραριο:
Mon-Fri: 9:00am - 9:00pm
Sat-Sun: 10:00am - 5:00pm
Διευθυνση:
Γλυνός, Πάγος, 84100, Σύρος
Καλεστε μας:
+30 6932 58 8930

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ

Φίλτρανση Νερού

Διαυγές, κρυστάλλινο νερό! Είναι το ιδανικό για όλους μας.

Όμως δεν είναι πάντα αυτό εγγυημένο. Υπάρχουν περιπτώσεις που φαινομενικά πεντακάθαρο νερό κρύβει αόρατους κινδύνους για την υγεία μας. Βακτήρια, παράσιτα, μικροοργανισμοί, οργανικά στοιχεία είναι συνήθως αόρατα, παρόλα αυτά όμως επικίνδυνα.

Το πόσιμο νερό δικτύου πόλης ή κοινότητας είναι νερό 500 ppm ΚΑΙ χλωριωμένο. Πόσιμο θεωρείται με την έννοια ότι δεν παρουσιάζονται στον οργανισμό άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά στο 99% των περιπτώσεων, επειδή το νερό είναι επιβαρυμένο με στοιχεία βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό (άλατα, χλώριο, ιζήματα κ.τ.λ.),  τα αποτελέσματα φαίνονται μακροχρόνια, με την εκδήλωση διαφόρων ασθενειών.

Τα συνηθέστερα προβλήματα του πόσιμου νερού είναι:
 • ΧΛΩΡΙΟ: Συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα είναι η υπερχλωρίωση του νερού, κυρίως σε περιοχές όπου η χλωρίωση δεν γίνεται με μηχανήματα αλλά εμπειρικά.
 • ΑΛΑΤΑ: Με την πάροδο των ετών παρουσιάζεται μια διαρκής αύξηση της αγωγιμότητας του ποσίμου νερού, με αποτέλεσμα ακόμα και στις μεγάλες πόλεις να έχει ξεπεράσει τα 500 ppm, που είναι και το ανώτατο όριο ποσίμου νερού βάσει προδιαγραφών του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας αλλά και της Ελληνικής νομοθεσίας.
 • ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ: Έντονο πρόβλημα με αυξητικές τάσεις, λόγω της προσπάθειας Δήμων και Κοινοτήτων να βρουν νέες ποσότητες νερού από γεωτρήσεις, οι οποίες συνήθως είναι πολύ επιβαρυμμένες με αιωρούμενα στοιχεία.
 • ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ: Σε όλα τα δίκτυα παρατηρούνται βαρέα μέταλλα, κυρίως σκουριά, αμίαντος, μόλυβδος, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό
 • ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ: Τα υπόγεια ύδατα τα οποία καταλήγουν στο δίκτυο είναι επιβαρυμμένα με διάφορα χημικά στοιχεία, όπως φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα, τα οποία δυστυχώς στην χώρα μας χρησιμοποιούνται έντονα.
Τα οικιακά συστήματα και μηχανήματα της εταιρείας μας απαλλάσσουν το πόσιμο νερό από τα ανωτέρω προβλήματα, εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας, υγιεινό και ασφαλές πόσιμο νερό για όλη την οικογένεια.

Φίλτρα Νερού

Τύπος FRΕΕDΟΜ
Σύστημα φιλτραρίσματος ποσίμου νερού. Διάρκεια ζωής 5 χρόνια. Από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Εύκολη τοποθέτηση και χρήση.
Στάδια καθαρισμού:
 1. Φίλτρο ιζήματος 40 micrοn
 2. Φίλτρο ιζήματος 4 micrοn
 3. Φίλτρο απορρόφησης μολύβδου
 4. Κοκκώδης ορυκτός ενεργός άνθρακας
 5. Φίλτρο ιζήματος από ινώδες συνθετικό υλικό 40 Μicrοn
 6. Φίλτρο ιζήματος 4 micrοn.
Απαιτείται ανά 10ήμερο ανακύκλωση με ζεστό νερό (50-60°C, ΠΡΟΣΟΧΗ: Θερμοκρασία>60°C μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο σύστημα στεγανοποίησης).
Δεν μειώνει την αγωγιμότητα του νερού (ολικά άλατα)
Τύπος F1-C/UP
Φίλτρο ενεργού άνθρακα για 4.000-5.000 λίτρα νερού (σε 4μελή οικογένεια

η αλλαγή του εσωτερικού κάλυκα γίνεται ανά 6 μήνες). Εξωτερική θήκη από ΡVC,
αντοχής μέχρι 8 bar.
Τοποθετείται στον πάγκο της κουζίνας και συνδέεται απευθείας στη βρύση.
​Δεν χρειάζεται ανακύκλωση.

Τύπος F1-C/DΟWΝ
Φίλτρο ενεργού άνθρακα για 4.000-5.000 λίτρα νερού (σε 4μελή οικογένεια η αλλαγή του εσωτερικού κάλυκα γίνεται ανά 6 μήνες).

Η τοποθέτηση του φίλτρου γίνεται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας, με τοποθέτηση μιας ανοξείδωτης βρύσης κοντά στο νεροχύτη. Εξωτερική θήκη από ΡVC, αντοχής μέχρι 8 bar. Δεν χρειάζεται ανακύκλωση.

Tύπος F2-CS ΡLUS
Σύστημα όπως το F2-CS, με διαφορά στο φυσίγγιο ενεργού άνθρακα με ΚDF. Ο τύπος αυτού του άνθρακα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αφαιρεί επικίνδυνες ουσίες (βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα κ.τ.λ.).
Τύπος F2-CS
Σύστημα φιλτραρίσματος νερού δύο φυσιγγίων. Τοποθετείται κάτω από το  νεροχύτη και συμπεριλαμβάνει ανοξείδωτη βρύση. Το 1ο στάδιο έχει φίλτρο ιζήματος 5 micrοn για την παρακράτηση αιωρούμενων στερεών. Το 2ο στάδιο έχει φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Οι τύποι F2-CS και F2-CS PLUS συνιστώνται σε περιοχές με συχνές διακοπές νερού και/ή με νερά που έχουν αιωρούμενα ​στερεά σε μεγαλύτερα ποσοστά.

ΠΡΟΦΙΛΤΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ

​Α. ΑΠΛΟ ΠΡΟΦΙΛΤΡΟ
Αποτελείται από διαφανή κάλυκα παροχής 3/4 και 1′ για τον ευκολότερο έλεγχο των ανταλλακτικών φίλτρων. Το ανταλλακτικό φίλτρο είναι συνήθως 20 micrοns για παρακράτηση αιωρούμενων. Υπάρχει η δυνατότητα διαφοροποίησης του ανταλλακτικού φίλτρου, με περισσότερα  ή/και λιγότερα micrοn.
Δεν επηρεάζουν τη ροή του νερού στο δίκτυο. Είναι απλά στη συντήρηση. Ξεπλένονται μία φορά το μήνα με καθαρό νερό. (Η συχνότητα αλλαγής των εσωτερικών φίλτρων εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.
Β. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛΤΡΑ
Όπως το απλό προφίλτρο κεντρικής παροχής με δυνατότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων του νερού, χρησιμοποιούνται και συμπληρωματικά, σε συνδυασμό με διάφορα συστήματα επεξεργασίας νερού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σειριακά.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η εταιρεία μας, στην προσπάθειά της να καλύψει όσο το δυνατόν πληρέστερα το χώρο της επεξεργασίας νερού, ανέπτυξε συνεργασίες με προμηθευτές αντλιών, δοσομετρικών αντλιών, καθώς και οργάνων μέτρησης και παρακολούθησης της ποιότητας του νερού.

Όργανο μέτρησης σκληρότητας νερού (TDS) με δυνατότητα μέτρησης τόσο του εισαγόμενου, όσο και του παραγόμενου νερού. Ιδανικό για μικρές μονάδες αφαλάτωσης.
Φορητά όργανα μέτρησης σκληρότητας, αγωγιμότητας ​και θερμοκρασίας νερού.
Αυτόματα δοσομετρικά συστήματα  PULSAFEEDER από 0,47 λίτρα/ώρα έως 78,85 λίτρα/ώρα.
Δυνατότητα σύνδεσης με ροομετρητές νερού και ​διακόπτη στάθμης χημικού.
Δοσομετρικές αντλίες και όργανα EMEC
Όργανα μέτρησης αγωγιμότητας και σκληρότητας νερού HANNA με αναλογική έξοδο